VELIKA NEWTONOVA ZIBELKA Razširi

VELIKA NEWTONOVA ZIBELKA

425

Nov

NA ZALOGI

POZOR: Zadnji izdelki na zalogi!

8,41 €

z DDV

Newtonova zibelka je igrača, ki je sestavljena iz petih identičnih kroglic in vsaka visi na dveh žicah enake dolžine s strukture med seboj pa se dotikajo in so poravnane. Če premaknete zadnjo kroglico na levi ali desni strani in jo udarite ob druge, boste videli, da se bo kroglica na drugi strani odbila v isti višini kot prva kroglica. Vse vmesne kroglice bodo pa ostale na mestu. 

Igračo je izumil leta 1967 angleški igralec Simon Prebble in poimenovala se je po znanstveniku in matematiku Isaacu Newtonu. Gre za grafičen prikaz zakonov gibanja, ki so bolje znani kot Newtonovi Zakoni. Eden od teh je zakon o vztrajnosti, ki določa, da energija ne more nastati ali izginiti oziroma, da se lahko le spreminja. V drugih besedah to pomeni, da se energija vedno ohranja in je enaka, tako kot se to kaže v tej igri. 

V primeru, če bi se radi igrali z Newtonovo Zibelko, morate prijeti eno ali več kroglic in jih spustiti, da udarijo ob druge. Rezultat je različen in odvisen od števila uporabljenih kroglic. Ima neskončno zabaven in ritmičen učinek. 

Lastnosti Newtonove Zibelke:

  • Newtonova Zibelka
  • 5 kovinskih kroglic
  • Mere: 15 x 14 x 14 cm
  • Kovinska struktura

Trenutno ni ocen.

Napiši mnenje

VELIKA NEWTONOVA ZIBELKA

VELIKA NEWTONOVA ZIBELKA

Path: > > > VELIKA NEWTONOVA ZIBELKA